Ο Μόλυβος

Μόλυβος , η ιδέα , η φιλοσοφία , η δημιουργία

Τρυφερά καλοκαίρια στην Μυτιλήνη , τα αστεία της παρέας στη σκιά του ελαιόδενδρου, το κουκλίστικο αρχοντικό στον Μόλυβο.Οι ανεξίτηλες αναμνήσεις της παρέας έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.Και με το πλοίο της γραμμής έπιασε λιμάνι επί της Ι.Δραγούμη 31 στον πρώτο όροφο ενός υπέροχου νεοκλασσικού κτιρίου.

 

 Η αίσθηση της Μυτιλήνης αποτυπώνεται πιστά σε κάθε γωνιά του εστιατορίου Μόλυβος με τα χειροποίητα ξύλινα έπιπλα , τις μαστόρικες σιδερένιες απλίκες, τα ζωγραφισμένα ταβάνια, τους μεγάλους νησιώτικους καναπέδες και φυσικά τα 9 μπαλκόνια με τους μικρούς ελαιώνες , τις φουντωντές κουμαριές και τα παρτέρια γεμάτα με δυόσμους, θυμάρια, βασιλικούς ξαναζωντανεύουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Νησιώτικη γοητεία του Μόλυβου.

 Το Εστιατόριο Μόλυβος αποδεσμεύει τις αισθήσεις με γεύσεις και αρώματα Πόλης και Ανατολής με Αιγαιοπελαγίτικες και Μεσογειακές γεύσεις.

Στον Μόλυβο , στον ημιώροφο, δημιουργήσαμε το δικό μας κελάρι, φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που χτίστικε το 1930.Φιλοξενώντας στα ράφια του πάνω από 40 διαφορετικά ούζα και τσίπουρα απ’ όλη την Ελλάδα, σκορπίζοντας στο χώρο μια ντελικάτη μυρωδιά γλυκάνισου. Ακόμα φυλάσονται κρασιά από μικρούς αμπελώνες και μετόχια καθώς και κομπόστες και τουρσιά όλα φτιαγμένα από εμάς.

Οι άνθρωποι που είναι σκλάβοι του ρολογιού, του χρόνου και της μηχανής που δεν έχουν καιρό να σκεφτούν , ν’ αγαπήσουν , να αισθανθούν την μεγάλη χαρά της ζωής , θα πρέπει κάποτε να έρχονται σε μέρη σαν τον Μόλυβο που εδώ λές και ο χρόνος σταματά και η ζωή προχωρά με έναν ρυθμό πολύ σιγανό και γαλήνιο.

Share This