Ρακόμελο

Υλικά

1 λίτρο ρακί
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κομμάτι κανέλλα ξύλο
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

 Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπουκάλι και τοανακινούμε καλά.Το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος και τ’αφήνουμεγια 45 ημέρες μέχρι να διαλυθούν όλα τα συστατικά, ενώ το ανακινούμε δύο φορές την εβδομάδα.

Σφακιανές Πίτες

Υλικά

8 φλυτζάνια αλέυρι σκληρό.1 κουτ. αλάτι.

Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη αφράτη.

1/2 κιλό ανθότυρο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά κι αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους λεμονιού ανοίγοντας το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό στρογγυλό φύλλο. Μετά βάζουμε από μία κουταλιά σούπας ανθότυρο σε κάθε κομμάτι, κλείνουμε το φύλλο και το ξανανοίγουμε από την αντίθετη πλευρά, πασπαλίζοντας και τις δύο πλευρές με αλεύρι. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό τηγάνι και το ψήνουμε κι απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2 λεπτά).

Οι Σφακιανές πίτες είναι παραδοσιακή συνταγή από τα Σφακιά της Κρήτης.

Μόλυβος εν Θεσσαλονίκη

Ωράριο

Λειτουργίας

  • Δε. Δευτέρα 13:00 - 01:30
  • Τρ. Τρίτη 13:00 - 01:30
  • Τε. Τετάρτη 13:00 - 01:30
  • Πε. Πέμπτη 13:00 - 01:30
  • Πα. Παρασκευή 13:00 - 01:30
  • Σα. Σάββατο 13:00 - 01:30
  • Κυ. Κυριακή 13:00 - 01:30
Share This